Okul hizmetlileri de haklarını aramak için kurultay düzenliyor

Haber Giriş : 04 Eylül 2005 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların temizlik ve bakım işlerini yürüten hizmetliler ilk defa bir kurultayda bir araya gelerek sorunlarını tartışacak.

?Okulda adam yerine konulmadıkları, sigara aldırma gibi her işe gönderildikleri, görevlerinin dışında işlerde çalıştırıldıkları' gibi eleştirilerde bulunan hizmetliler, Türk Eğitim-Sen'in organizasyonuyla bugün Ankara'da bir araya geliyor. Tüm illerden gelen temsilcilerden oluşacak kurultayda hizmetliler, ?mali sorunlar ve sosyal yardımlar', ?bakanlıkça hizmetlilere hizmetiçi eğitim verilmesi' ile ?görev tanımları ve çalışma şartları' başlıkları altında üç ayrı komisyonda sorunlarını görüşecek. Kurultayda çıkan sonuçları bir bildiriyle kamuoyuna duyuracak olan hizmetliler, bildirilerini ?evimiz' dedikleri Milli Eğitim Bakanlığı önünde ellerinde süpürgeleriyle okuyacak. Türkiye genelinde okullarda 60 bin civarında hizmetli görev yaparken, kamuda en düşük maaşı da (ortalama 550 milyon) hizmetliler alıyor.

Hizmetlilerin bugüne kadar sahipsiz kaldıklarını ve kendilerinden ?bizim sorunlarımızı kimse dile getirmiyor' şeklinde eleştiri aldıklarını anlatan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, ?Öğretmenlerin sorunları gündeme gelirken hizmetlilerin gündeme gelmemesini bir haksızlık olarak gördük ve kurultay düzenlemeyi kararlaştırdık.? dedi. Kurultaya Kütahya temsilcisi olarak katılacak Haşim Kara Bulut da hizmetlilerin sorunlarının başında ücret yetersizliği ile görevlerinin ne olduğunun tam olarak belirlenmemesinin geldiğini belirtti. Bulut, günde 11-12 saat çalışan hizmetlilere kalorifer yakmadan, boya badanaya, gece nöbetçiliğine kadar her işin yaptırıldığını söyledi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber